-
PINOT GRIGIO, veneto 4,90 / 28
Heerlijk soepel en toegankelijk, goed terras wijn. Knalt van het fruit zoals appel, citroen, beetje ananas met een licht pepertje. Pinot grigio is heerlijk als aperitief, bij mosselen en vegetarische gerechten.
-
barinas, sauvignon blanc 5,90 / 32
Zeer expressieve Spaanse frisse witte, de wijn knalt het glas uit. Aroma’s van tropisch fruit zoals ananas en passievrucht met een mild mondgevoel. Heerlijk bij gamba’s, frisse salade, geitenkaas, toastjes, visgerechten en tapas. Barinas is gewoon op zichzelf ook heerlijk als aperitief.
-
bereich bernkastel, moezel 4,90 / 32
Levendige en plezierige, medium zoete wijn uit de Moezel. Fruitig, zacht en soepel. Aantrekkelijk sappig van smaak. De liefhebber van zoete wijnen drinkt deze Duitse wijn op een terrasje of bij de borrel. Een alternatief is om de wijn bij een fruitig dessert te schenken.
-
Chardonnay, Villa blanche 6,75 / 35
Lovend zijn wijn critici over deze charmeur Villa Blanche "Chardonnay", want in de Bourgogne op het ‘Chardonnay du Monde Festival’ eindigde deze Chardonnay op een vijfde plaats. Er deden maar liefst 908 verschillende Chardonnays mee uit 34 landen. Verder kenmerkt de Villa Blanche zich door mooie, volle boterige smaak, fijne vanilletonen en een elegante volzachte afdronk.
-
viognier elisabeth, de la baume 35
Pure perfectie. Viognier is de ster achter de beroemde Condrieu wijnen en ook in de Languedoc weten ze raad met deze druif. Een topwijn die met recht is bekroond tot “Best value Wine” door Natalie Maclean. Vol, dik en aromatisch met rijp exotisch fruit. De naam Elisabeth is een verwijzing naar de dochter van Jean Prat die het domein in 1882 overnam nadat het een tijdje braak had gelegen. Deze Viognier rijpt drie maanden sur lie en komt in aanraking met eikenhout. Dat geeft hem net dat beetje extra diepgang en complexiteit. In de smaak ontdek je een ‘textbook Viognier’. Vergelijk hem gerust met een Chardonnay, maar dan een stuk bloemiger, aromatischer en met minder zuren. Hij is dus vol, rijk en een tikje vettig. Je proeft abrikozen, gesuikerde perziksnoepjes, gekonfijte sinaasappel en een tikkie vanille. Boterig met kruidigheid, witte lelies en een lange aanhoudende afdronk.
-
Bottega prosecco gold 49
De sappige Prosecco- en Moscato druiven gebruikt in deze heerlijke Prosecco groeien in de heuvels van Conegliano, vlakbij Venetië en de Dolomieten. Deze locatie is zeer geschikt voor de groei van deze Prosecco- en Moscato druiven, dit komt doordat het gebied rijk is aan water, het riviertje de Monticano stroomt namelijk door deze heuvels. Door de combinatie van het hoge mineraalgehalte en het verschil in temperaturen tijdens de dag en nacht heeft deze wijn een heel specifieke geur en smaak. De wijn zit in een luxeuze, elegante gouden fles om zijn status te laten zien, en zich te onderscheiden van andere wijnen.
-
rosé D'anjou 5,25 / 30
Anjou staat bekend om zijn rosé’s. De wijngaarden van de wijnstreek Anjou liggen aan beide zijden van de rivier de Loire rond de stad Angers in de Franse Loirevallei De druif waarvan D'Anjou wordt gemaakt is de grolleau, oftewel groslot, soms geblend met gamay. Deze druivenrassen geven lichte wijnen met weinig alcohol en dat is nou juist wat Rosé d’Anjou zo populair maakt. Het is een iets zoete ‘pleaser’ waar je veel kanten mee uit kunt.
-
Gris cabel, languedoc 5,90 / 34
De Cabel Gris Rosé van wijnhuis Coteaux du Castellas is een heerlijke fruitige rosé. De wijn is afkomstig uit de Zuid-Franse regio Languedoc, is fruitig in de smaak met aroma’s van onder andere appel, perzik, framboos en aardbeien. Deze wijn met zijn fonkelende schoonheid en zijn buitengewone glans, benadrukt door een bleekroze kleur, nodigt uit tot ontdekkingen. Zijn charmante, elegante aroma’s van vers geplukt klein fruit met impressies van specerijen, en zijn zijige textuur, geven gestalte aan een warme en bekoorlijke persoonlijkheid. Hij is afgerond en soepel, met een fijne en frisse afdronk die bijzonder op prijs wordt gesteld tijdens een zonovergoten moment van ontspanning. Fantastisch als aperitief, of bij pasta- en vegetarische gerechten.
-
Merlot, barton&guestier 4,90 / 28
Deze Merlot is een zachte, soepele rode wijn met redelijk neutrale tannines en zuren. Robijnrood van kleur en met een uitdagende geur van fruit, fruit en nog eens fruit. Vooral bramen en pruimen. Ook in de smaak zeer fruitig, aangevuld met wat vanille.
-
Dornfelder, pfalz 4,90 / 28
Dornfelder is de laatste jaren uitgegroeid tot een populair ras in de Duitse wijnbouw, met name in het zuiden van Duitsland. Hij geeft een goede opbrengst en men kan er mooie volle wijnen van maken met voldoende structuur en een diepe kleur. Deze halfdroge wijn heeft een zeer fruitige smaak, die doet denken aan gekonfijte kersen en blauwe bessen. Door zijn krachtige opbrengst is het van belang de stokken goed te behandelen. Dat betekent extra toppen, voldoende blad plukken en een deel van de trossen dunnen zodat de druiven goed in de zon hangen. Ook zullen de scheuten beter verhouten wat de stokken minder gevoelig maakt voor strenge vorst in de winter. De vruchten zijn na de rijping vrij groot en worden met de hand geplukt. De vergisting vindt plaats in grote houten vaten, wat zorgt voor een prettige, ronde smaak. Deze soepele wijn wordt gewaardeerd om zijn jeugdigheid en is inzetbaar als drinkwijn of aan tafel.Heerlijke, halfdroge rode wijn. Kenmerkend is de diepdonkerrode kleur en de krachtige toch harmonieuze smaak.
-
Albali reserva, felix solis 5,60 / 30
Vina Albali is een van de wijnen van Felix Solis. Je zou Solis de wijnspecialist van Valdepenas-wijnen kunnen noemen. Hier, in het hart van Spanje, begon hij zijn eerste wijnbedrijf. Bij Vina Albali worden traditionele Spaanse wijnen van de tempranillodruif gemaakt. De lange rijping op vaten van Amerikaans eikenhout geeft deze fruitige wijn de kenmerkende zwoele smaak van vanille en andere zoete specerijen. Omdat de wijn lekker zacht blijft hangen, is hij heerlijk om als glas op zich te drinken. Smaak van het bouquet wordt ondersteund door zachte tannines en heeft een uitstekende balans. Te serveren bij: stoofgerechten, lams en rundvlees.
-
pinot noir, villa blanche 34
Deze Villa Blanche wijn is een evenwichtige, heerlijke Pinot Noir in Bourgogne stijl. De kleur van de wijn is glanzend granaatrood, en de geur heeft een verleidelijk fruitig bouquet (frambozen, kersen) met een subtiele zweem van rook en een beetje peper. De smaak sluit harmonieus aan; fruitig, elegant, goed in balans en een zijdeachtige lange afdronk. Wijnen gemaakt van de Pinot Noir zijn over het algemeen niet voor iedere wijndrinker weggelegd. Als je houdt van krachtige, rijke, volle, houtgerijpte rode wijnen, laat deze dan links liggen. Pinot Noir is een verfijnde rode wijn, met frisse zuurtjes en een smaak die doet denken aan kersen en ander licht rood fruit. Deze Pinot Noir is wel wat rijker en voller dan zijn Noordelijke broers uit de Bourgogne, maar valt nog steeds in de categorie licht en fruitig. Als je hem iets gekoeld schenkt, benadruk je de fruitige tonen van de wijn! Deze Pinot Noir is heerlijk bij kip en ander gevogelte. Daarnaast is de Pinot Noir fantastisch bij paddestoelen; dit benadrukt de "aardse" smaak van de Pinot Noir, waardoor je echt een hemelse match hebt. Wil je op avontuur gaan, combineer de wijn dan (liefst lichtgekoeld) met pasta' of gegrilde varkenshaas! Waanzinnig lekker...Santé!
-
Albali gran reserva, felix solis 34
Vina Albali is een van de wijnen van Felix Solis. Je zou Solis de wijnspecialist van Valdepenas-wijnen kunnen noemen. Hier, in het hart van Spanje, begon hij zijn eerste wijnbedrijf. Bij Vina Albali worden traditionele Spaanse wijnen van de tempranillodruif gemaakt. De lange rijping op vaten van Amerikaans eikenhout geeft deze fruitige wijn de kenmerkende zwoele smaak van vanille en andere zoete specerijen. Bouquet van zowel hinten van leer als van specerijen. In de mond evenwichtig en expressief, met ronde en gepolijste tannines. Elegant en stevig. Te serveren bij: diverse soorten vlees, stoofgerechten en kazen.
-
Marqués de Cáseres, crianza rioja 2017 38
Deze heerlijke rode wijn is gemaakt van Tempranillo, Garnacha en een beetje Graciano. Door het warme klimaat in de Rioja en het karakter wat deze wijn verdiend, is de oogst voor de druiven altijd laat in het seizoen. Zo hebben de druiven de meeste kans op de beste ontwikkeling. Hij wordt modern gemaakt, met niet alleen een aangename houtrijping, maar ligt er ook veel accent op het fruit. De belangrijkste druif voor deze blend is de Tempranillo (85 procent). Hierdoor krijgt de wijn zijn fijne en subtiele karakter. Garnache zorgt voor een mooie rondeur en tot slot zorgt de Graciano voor peperigheid en wat frisse zuren. Door de hoge ligging in Rioja Alta profiteert Marqués de Cáceres van een relatief koel microklimaat, wat resulteert in Tempranillo en Viura van hoge kwaliteit. Na de fermentatie mag deze heerlijke rode wijn van Marques de Caceres, zoals voor een Crianza wijn ook is voorgeschreven twaalf maanden rijpen op eikenhouten vaten. Hierna wordt deze Crianza gebotteld en ondergaat ook nog een fles rijping van twaalf maanden. Pas vanaf dit moment is de wijn klaar om de wijde wereld in te gaan. De kleur van de Marques de Caceres Crianza is diep donker rood. De geur is echt Rioja. Mooie houttonen die worden afgewisseld met vanille, rijp rood en zwart fruit, tabak en een beetje leer. De smaak is elegant en aangenaam met een mooie bite. De nuances van vanille in combinatie met het zwarte fruit maken deze wijn tot een moderne Rioja sensatie! De afdronk is vol, lang en fluweelzacht. Fantastisch bij rundvlees, lam en gevogelte.
-
Amicone, cantine di ora 39
Amicone/Amicale is een volle wijn, gemaakt van o.a. Corvina, Molinara en Rondinella. De druiven worden gedurende 120 dagen ingedroogd in kleine kistjes, waardoor de concentratie van het sap enorm toeneemt. Na vinificatie krijgt de jonge wijn enkele maanden rijping op eikenhout. De blend is karakteristiek voor de rode wijnen uit deze streek en er is een duidelijke verwantschap met de Amarone stijl.. De Amicone heeft veel rood fruit aroma.
-
Primitivo di Manduria, Brunilde di menzione 38
Deze aromatische en volle rode wijn groeit in Puglia, diep in het zuiden van Italië aan de zuidkust van het schiereiland Salento. De DOC-regio is vernoemd naar de stad Manduria. De Feniciërs verbouwden hier al wijn in het hete, droge klimaat. Het ras Primitivo heeft zich zeer goed aangepast aan de omstandigheden en levert een diepgekleurde, violetrode wijn op. Het ruikt naar rijp rood fruit, geaccentueerd met verschillende kruiden. In de mond behaagt het met zijn grote body en fluweelzachte tannines, die worden ondersteund door een fijne barrique-noot. Brunilde di Menzione Primitivo di Manduria DOC werd ongeveer 4 maanden bewaard in barriques om het af te ronden. Begeleidt perfect gegrild vlees, pasta en stoofgerechten.