-
PINOT GRIGIO
Pinot Grigio is een heerlijke toegankelijke witte wijn uit Italië die rond de prachtige omgeving van het Gardameer wordt vervaardigd. Kenmerkend is een fris en fruitig karakter met smaakinvloeden van onder andere peer, perzik en vlierbloesem. Door z'n lichte karakter is de Pinot Grigio een ideale keuze om opzichzelfstaand van te genieten, maar ook als begeleider van licht verteerbare maaltijden is dit een aanrader.
-
DOMAINE PRÉ BARON TOURAINE, sauvignon blanc
De Sauvignon Blanc van Domaine Pré Baron is afkomstig uit de regio Loire in de regio Touraine. De wijn wordt in het domein volgens het Terra Vitis principe vervaardigd. Dit zijn duurzame geproduceerde kwaliteits wijnen, waarbij respect voor de mens, natuur en milieu centraal staat. Domaine Pré Baron Sauvignon Blanc is een frisse witte wijn met tonen van gras, kruisbessen, grapefruit en heeft een licht florale hint.
-
bereich bernkastel, moezel
Levendige en plezierige, medium zoete wijn uit de Moezel. Fruitig, zacht en soepel. Aantrekkelijk sappig van smaak. De liefhebber van zoete wijnen drinkt deze Duitse wijn op een terrasje of bij de borrel. Een alternatief is om de wijn bij een fruitig dessert te schenken.
-
Chardonnay, Villa blanche
Lovend zijn wijn critici over deze charmeur Villa Blanche "Chardonnay", want in de Bourgogne op het ‘Chardonnay du Monde Festival’ eindigde deze Chardonnay op een vijfde plaats. Er deden maar liefst 908 verschillende Chardonnays mee uit 34 landen. Verder kenmerkt de Villa Blanche zich door mooie, volle boterige smaak, fijne vanilletonen en een elegante volzachte afdronk.
-
Cava Anna de Codorníu Brut 0,7l
Codorniu staat bekend om het produceren van een uitzonderlijke cava met delicate bubbels die dansen op je tong. Met citrus en appelnoten in de aroma's en een zachte, rijpe smaak met hints van vers gemaaid gras en citrus, steekt deze cava boven de rest uit. Als een van de grootste cavaproducenten in Spanje is Codorniu al actief sinds 1551, toen Jaume Codorniu wijnvaten en persen bezat. Het bedrijf werd doorgegeven aan de familie en in 1872 creëerde Josep Raventós de eerste Spaanse versie van champagne. Sindsdien richt Codorniu zich uitsluitend op het produceren van deze sprankelende drank, en wint internationale prijzen, en werd zelfs in 1897 een hofleverancier. Een van de meest indrukwekkende kenmerken van de wijnmakerij zijn de wijnkelders, die in totaal 38 kilometer lang zijn en zich over vijf verdiepingen onder de gebouwen uitstrekken. Ontworpen door architect Josep Puig i Cadafalch, werden de gebouwen in 1976 door de Catalaanse regering erkend als een nationaal monument.
-
Negroamaro primitivo
Negroamaro Primitivo is een volle wijn afkomstig uit de Apulië regio in Italië. De wijn heeft een dieprode kleur, een sappige smaak en is een heerlijke fruitbom. Serveer de wijn bij vlees van de barbecue of bijvoorbeeld bij pizza.
-
Merlot
Deze Merlot is een zachte, soepele rode wijn met redelijk neutrale tannines en zuren. Robijnrood van kleur en met een uitdagende geur van fruit, fruit en nog eens fruit. Vooral bramen en pruimen. Ook in de smaak zeer fruitig, aangevuld met wat vanille.
-
Gris cabel, languedoc
De Cabel Gris Rosé van wijnhuis Coteaux du Castellas is een heerlijke fruitige rosé. De wijn is afkomstig uit de Zuid-Franse regio Languedoc, is fruitig in de smaak met aroma’s van onder andere appel, perzik, framboos en aardbeien. Deze wijn met zijn fonkelende schoonheid en zijn buitengewone glans, benadrukt door een bleekroze kleur, nodigt uit tot ontdekkingen. Zijn charmante, elegante aroma’s van vers geplukt klein fruit met impressies van specerijen, en zijn zijige textuur, geven gestalte aan een warme en bekoorlijke persoonlijkheid. Hij is afgerond en soepel, met een fijne en frisse afdronk die bijzonder op prijs wordt gesteld tijdens een zonovergoten moment van ontspanning. Fantastisch als aperitief, of bij pasta- en vegetarische gerechten.
-
rosé D'anjou
Anjou staat bekend om zijn rosé’s. De wijngaarden van de wijnstreek Anjou liggen aan beide zijden van de rivier de Loire rond de stad Angers in de Franse Loirevallei De druif waarvan D'Anjou wordt gemaakt is de grolleau, oftewel groslot, soms geblend met gamay. Deze druivenrassen geven lichte wijnen met weinig alcohol en dat is nou juist wat Rosé d’Anjou zo populair maakt. Het is een iets zoete ‘pleaser’ waar je veel kanten mee uit kunt.
-
Marqués de Cáseres, crianza rioja 2017
Deze heerlijke rode wijn is gemaakt van Tempranillo, Garnacha en een beetje Graciano. Door het warme klimaat in de Rioja en het karakter wat deze wijn verdiend, is de oogst voor de druiven altijd laat in het seizoen. Zo hebben de druiven de meeste kans op de beste ontwikkeling. Hij wordt modern gemaakt, met niet alleen een aangename houtrijping, maar ligt er ook veel accent op het fruit. De belangrijkste druif voor deze blend is de Tempranillo (85 procent). Hierdoor krijgt de wijn zijn fijne en subtiele karakter. Garnache zorgt voor een mooie rondeur en tot slot zorgt de Graciano voor peperigheid en wat frisse zuren. Door de hoge ligging in Rioja Alta profiteert Marqués de Cáceres van een relatief koel microklimaat, wat resulteert in Tempranillo en Viura van hoge kwaliteit. Na de fermentatie mag deze heerlijke rode wijn van Marques de Caceres, zoals voor een Crianza wijn ook is voorgeschreven twaalf maanden rijpen op eikenhouten vaten. Hierna wordt deze Crianza gebotteld en ondergaat ook nog een fles rijping van twaalf maanden. Pas vanaf dit moment is de wijn klaar om de wijde wereld in te gaan. De kleur van de Marques de Caceres Crianza is diep donker rood. De geur is echt Rioja. Mooie houttonen die worden afgewisseld met vanille, rijp rood en zwart fruit, tabak en een beetje leer. De smaak is elegant en aangenaam met een mooie bite. De nuances van vanille in combinatie met het zwarte fruit maken deze wijn tot een moderne Rioja sensatie! De afdronk is vol, lang en fluweelzacht. Fantastisch bij rundvlees, lam en gevogelte.
-
Amicone, cantine di ora
Amicone/Amicale is een volle wijn, gemaakt van o.a. Corvina, Molinara en Rondinella. De druiven worden gedurende 120 dagen ingedroogd in kleine kistjes, waardoor de concentratie van het sap enorm toeneemt. Na vinificatie krijgt de jonge wijn enkele maanden rijping op eikenhout. De blend is karakteristiek voor de rode wijnen uit deze streek en er is een duidelijke verwantschap met de Amarone stijl.. De Amicone heeft veel rood fruit aroma.
-
Primitivo di Manduria, Brunilde di menzione
Deze aromatische en volle rode wijn groeit in Puglia, diep in het zuiden van Italië aan de zuidkust van het schiereiland Salento. De DOC-regio is vernoemd naar de stad Manduria. De Feniciërs verbouwden hier al wijn in het hete, droge klimaat. Het ras Primitivo heeft zich zeer goed aangepast aan de omstandigheden en levert een diepgekleurde, violetrode wijn op. Het ruikt naar rijp rood fruit, geaccentueerd met verschillende kruiden. In de mond behaagt het met zijn grote body en fluweelzachte tannines, die worden ondersteund door een fijne barrique-noot. Brunilde di Menzione Primitivo di Manduria DOC werd ongeveer 4 maanden bewaard in barriques om het af te ronden. Begeleidt perfect gegrild vlees, pasta en stoofgerechten.
-
Ripassa della Valpolicella
Zenato Ripassa della Valpolicella is gemaakt van Corvina, Rondinella en Oseleta druiven. De Ripassa is het kleine broertje van het vlaggenschip van de streek, de Amarone. Amarone krijgt zijn enorme concentratie door de druiven te laten indrogen. Voor Ripassa gebruikt men een deel van deze most en een deel vers geoogste 'gewone' Valpolicella, dit laat men dan samen opnieuw vergisten waarna de wijn nog 18 tot 24 maanden op houten vaten verder rijpt. Zenato Ripassa della Valpolicella Ripasso Superiore heeft een mooie, diepe robijnrode kleur en een intense en elegante smaken van pruimen, mokka, gekonfijte vijgen, zoete specerijen en een vleugje cacao. Mooie balans en fluweelzacht met een mooie structuur.