eenvoud & kwaliteit

Keuken van ANNA

Limousin rundvlees

Limousin vlees is licht gemarmerd. Het malse vlees bevat ook meer omega 3-vet door het lijnzaad in de voeding en heeft veel intramusculair vet vanwege het uitgebalanceerde voedingsprogramma. Al deze inspanning resulteert in een bijzonder volle, zachte en licht zoete smaak. Dit moet je geproefd hebben bij ANNA!

VIS

 

Vis van het siezoen of liever ‘eet vis wanneer het er is.’ Een uitspraak waar wij ons graag aan houden. Laat de vis met rust wanneer hij in de paaitijd zit. De vis is dan minder lekker. Maar veel belangrijker nog: in die periode zorgt de vis voor het nageslacht en houdt daarmee het visbestand op peil. Restaurant ANNA draagt vanzelfsprekend een steentje bij aan een gezonde vissector door onder andere rekening te houden met de seizoenen die vis kent. Goede vis staat voor vis eten met een goed geweten. 

Heyde Hoeve Duroc

Je hebt varkens en varkens… en je hebt Duroc varkens. Het  is een varkens ras uit de Verenigde Staten. Het Duroc ras heeft als belangrijkste uiterlijke kenmerken de lange donkere haren en zwart hoeven. Het grote culinaire geheim van de Duroc zit echter onderhuids. Duroc heeft een perfecte infiltratie van vet in de spieren waardoor het vlees onvergelijkbaar mals, sappig en smaakvol is. Voor de echte fijnproevers die dit superieure varkensvlees weten te waarderen  hebben we een aantal gerechten met Duroc varkenshaas op het menu.

Lams

Lamsvlees is vlees van schapen dat jonger zijn dan 9 maanden,  het vlees heeft milde en uitgesproken smaak. Het lamsvlees dat in de lente verkocht wordt, van zogenoemde ’paaslammeren’, is heel delicaat van smaak. Deze lammeren blijven op stal en worden gevoed met moedermelk, aangevuld met extra krachtvoeder. Ook in het najaar (oktober-november) is er lekker lamsvlees verkrijgbaar van dieren die de hele zomer in de wei hebben gestaan. Het vlees van ‘weidelammeren’ is daardoor iets meer uitgesproken van smaak dan dat van voorjaarslammetjes.

Seizoen

Stoof en roerbak gerechten zijn heerlijke en vaak gezonde keuzes en bij ANNA hebben we er ook een aantal op het menu. Onze koks hebben ook heerlijke maaltijd salades ( hoog seizoen ) voor u op het menu.

Vegetarisch

Officieel eet een vegetariër geen producten van gedode dieren. Dat wil zeggen geen vlees, geen vis, maar ook geen producten zoals gelatine (dit komt van de huid of beenderen van varkens) en kaas (want daar zit kalfsstremsel in). Vegetariërs die geen vis of vlees eten, maar wel zuivel en eieren worden doorgaand lacto-ovo vegetariërs genoemd. Er zijn ook vegetariërs die geen vlees, maar wel vis eten, dit zijn de zogenoemde pescotariërs. Vegetariërs die geen vlees, vis en andere dierlijke producten eten (zoals honing, eieren en zuivel) worden veganisten genoemd.

Soepen

Huisgemaakte soepen eet je tegenwoordig in heel weinig restaurants. Het is meer water met een smaakje, dan een echte soep. Bij ANNA worden ook soepen iedere dag vers gekookt en dat proeft u zeker.

Event catering

Wil jij jouw gasten trakteren op een heerlijke saladeschotel vol met verse vis? Annaqui Catering biedt met zijn luxe vissaladeschotel de oplossing. Vis van  topkwaliteit en voldoende keuze voor iedereen. Deze saladeschotel kun je heerlijk serveren met vers, knapperig stokbrood en (kruiden)boter. Zo kunnen jouw gasten zelf kiezen uit de lekkerste vishapjes.

desserts

Heerlijke chocolade taartje of een créme brûlée uit, jawel eigen keuken. Of kiest u liever voor een kopje koffie. Wij hebben heerlijke echte espresso machine voor een perfecte koffie. Welkom en graag tot ziens bij ANNA.

een Blije glimlach

Een fantastisch restaurant waar je lekker lang kan dineren. De bediening is welgemanierd en op de hoogte van wat ze serveren. Vooraf hadden we de “Aqui pruiverij” wat netjes werd uitgelegd. Zowel de presentatie als de smaak was heel lekker. Fijn is dat er niet van die kant-en-klare frituur snacks op zitten, maar echt kleine voorgerechten. Als hoofdgerecht had mijn vrouw de gemengde vis “Lago” en ik had de tournedos met pepersaus. Beide waren kooktechnisch perfect en wederom was de presentatie in point. Fijn bij de gerechten is dat er wordt gelet op de verhouding groente vlees/vis.

- Jan Willem

Afgelopen zaterdag hebben we ter ere van het 60 jarig huwelijksjubileum van mijn ouders bij Anna gegeten. De tafel was door Anna feestelijk versierd. Wat was het heerlijk en wat een sfeervolle entourage. Vooraf een aqui proeverij gehad, mooi opgediend en om je vingers bij op te eten. Hoofdgerecht J Adore, een heerlijk gekruid en uiterst mals stuk biefstuk, eveneens mooi opgediend. Niet vaak zo'n lekker biefstukje gehad, chapeau! Nagerecht eveneens een lust voor het oog en zo heerlijk allemaal. Groot compliment voor de kok! Bedankt voor jullie bijdrage aan deze bijzondere dag

- Charlotte

WAT. EEN. FEEST! Echt heerlijk gegeten hier! Het voorgerecht de pruiverij is echt een aanrader!! Echt zo onwijs lekker, de kaasjes zijn heel lekker, de zelfgemaakte tapenade, de gamba’s met champignons en de olijven zijn lekker, het stokbrood is zoooo lekker luchtig! En dat icm de zelfgemaakte kruidenboter.. niet normaal! Als hoofdgerecht is de Avignon echt een aanrader, onwijs mals vlees wat heel lekker wordt gebakken met een randje peper voor de extra pit, icm de roomsaus is dit echt een fantastische combinatie. De eigenaresse Anna is wel grappig, ze oogt streng maar je ziet dat ze passie heeft voor haar zaak. ‘We zijn geen pizzeria waarbij je alles er af of bij kan doen’ zei ze en dat is ook helemaal niet nodig, de gerechten zijn op zichzelf top!

- Myrthe v B

Pareltje in Veendam Het restaurant heeft een simpele uitstraling maar de gerechten zijn echt ontzettend lekker. Hele goede prijs kwaliteit verhouding en hele attente bediening.

- Carlijn b

Wij gaan er voor zorgen dat U een tevreden glimlach op uw gezicht krijgt

Heerlijke eten moet ook geproefd worden. Wij serveren porties die voldoende zijn om alles te kunnen proeven en genieten van heerlijke smaken.

Wij koken bij ANNA

authentiek     eenvoudig     vers      biologisch   

onze smaken zijn

Kruidig & hartig

natuur & Aarde

Pikant geurig & Friss zuur

Ziltig & mineralen