Weergaven: 90
-
PINOT GRIGIO
Pinot Grigio is een heerlijke toegankelijke witte wijn uit Italië die rond de prachtige omgeving van het Gardameer wordt vervaardigd. Kenmerkend is een fris en fruitig karakter met smaakinvloeden van onder andere peer, perzik en vlierbloesem. Door z'n lichte karakter is de Pinot Grigio een ideale keuze om opzichzelfstaand van te genieten, maar ook als begeleider van licht verteerbare maaltijden is dit een aanrader.
-
DOMAINE PRÉ BARON TOURAINE, sauvignon blanc
De Sauvignon Blanc van Domaine Pré Baron is afkomstig uit de regio Loire in de regio Touraine. De wijn wordt in het domein volgens het Terra Vitis principe vervaardigd. Dit zijn duurzame geproduceerde kwaliteits wijnen, waarbij respect voor de mens, natuur en milieu centraal staat. Domaine Pré Baron Sauvignon Blanc is een frisse witte wijn met tonen van gras, kruisbessen, grapefruit en heeft een licht florale hint.
-
bereich bernkastel, moezel
Levendige en plezierige, medium zoete wijn uit de Moezel. Fruitig, zacht en soepel. Aantrekkelijk sappig van smaak. De liefhebber van zoete wijnen drinkt deze Duitse wijn op een terrasje of bij de borrel. Een alternatief is om de wijn bij een fruitig dessert te schenken.
-
Chardonnay, Villa blanche
Lovend zijn wijn critici over deze charmeur Villa Blanche "Chardonnay", want in de Bourgogne op het ‘Chardonnay du Monde Festival’ eindigde deze Chardonnay op een vijfde plaats. Er deden maar liefst 908 verschillende Chardonnays mee uit 34 landen. Verder kenmerkt de Villa Blanche zich door mooie, volle boterige smaak, fijne vanilletonen en een elegante volzachte afdronk.
-
Cava Anna de Codorníu Brut 0,7l
Codorniu staat bekend om het produceren van een uitzonderlijke cava met delicate bubbels die dansen op je tong. Met citrus en appelnoten in de aroma's en een zachte, rijpe smaak met hints van vers gemaaid gras en citrus, steekt deze cava boven de rest uit. Als een van de grootste cavaproducenten in Spanje is Codorniu al actief sinds 1551, toen Jaume Codorniu wijnvaten en persen bezat. Het bedrijf werd doorgegeven aan de familie en in 1872 creëerde Josep Raventós de eerste Spaanse versie van champagne. Sindsdien richt Codorniu zich uitsluitend op het produceren van deze sprankelende drank, en wint internationale prijzen, en werd zelfs in 1897 een hofleverancier. Een van de meest indrukwekkende kenmerken van de wijnmakerij zijn de wijnkelders, die in totaal 38 kilometer lang zijn en zich over vijf verdiepingen onder de gebouwen uitstrekken. Ontworpen door architect Josep Puig i Cadafalch, werden de gebouwen in 1976 door de Catalaanse regering erkend als een nationaal monument.
-
Le Patapouf Chardonnay
De Patapouf Chardonnay Fût uit de Languedoc heeft een lichte gele kleur en is een perfect voorbeeld van een klassieke, volle chardonnay. De rijping van de wijn op hout zorgt voor een heerlijke romigheid, met aroma’s van boter en vanille die ook in de smaak terugkomen. De afdronk is krachtig, met een weelderige, romige en rijke afdronk.Deze Chardonnay combineert prachtig met gegrilde vis zoals tong en heilbot, schaaldieren zoals kreeft, garnalen, krab en coquilles, geroosterde kip en zelfs de oosterse keuken.
-
Negroamaro primitivo
Negroamaro Primitivo is een volle wijn afkomstig uit de Apulië regio in Italië. De wijn heeft een dieprode kleur, een sappige smaak en is een heerlijke fruitbom. Serveer de wijn bij vlees van de barbecue of bijvoorbeeld bij pizza.
-
Merlot
Deze Merlot is een zachte, soepele rode wijn met redelijk neutrale tannines en zuren. Robijnrood van kleur en met een uitdagende geur van fruit, fruit en nog eens fruit. Vooral bramen en pruimen. Ook in de smaak zeer fruitig, aangevuld met wat vanille.
-
Gris cabel, languedoc
De Cabel Gris Rosé van wijnhuis Coteaux du Castellas is een heerlijke fruitige rosé. De wijn is afkomstig uit de Zuid-Franse regio Languedoc, is fruitig in de smaak met aroma’s van onder andere appel, perzik, framboos en aardbeien. Deze wijn met zijn fonkelende schoonheid en zijn buitengewone glans, benadrukt door een bleekroze kleur, nodigt uit tot ontdekkingen. Zijn charmante, elegante aroma’s van vers geplukt klein fruit met impressies van specerijen, en zijn zijige textuur, geven gestalte aan een warme en bekoorlijke persoonlijkheid. Hij is afgerond en soepel, met een fijne en frisse afdronk die bijzonder op prijs wordt gesteld tijdens een zonovergoten moment van ontspanning. Fantastisch als aperitief, of bij pasta- en vegetarische gerechten.
-
rosé D'anjou
Anjou staat bekend om zijn rosé’s. De wijngaarden van de wijnstreek Anjou liggen aan beide zijden van de rivier de Loire rond de stad Angers in de Franse Loirevallei De druif waarvan D'Anjou wordt gemaakt is de grolleau, oftewel groslot, soms geblend met gamay. Deze druivenrassen geven lichte wijnen met weinig alcohol en dat is nou juist wat Rosé d’Anjou zo populair maakt. Het is een iets zoete ‘pleaser’ waar je veel kanten mee uit kunt.
-
Le Patapouf Malbec
La Patapouf Malbec is de perfecte keuze voor wie op zoek is naar een uitzonderlijk zachte en soepele wijn. Deze verfrissende Malbec biedt een harmonieuze mix van rijp fruit, subtiele kruiden en sappige tannines, waardoor hij ideaal is voor elke gelegenheid. Met zijn boterige textuur en een delicate hint van vanille is deze wijn robuust en krachtig bij de eerste slok, en eindigt hij met een weelderige, romige en rijke afdronk die lang blijft hangen.Deze Malbec is perfect te combineren met een sappige gegrilde steak, hamburgers, gegrild varkensvlees, geroosterde lamsbout, geroosterd varkensvlees en kazen zoals blauwe kaas en andere pittige kazen, evenals zachte kazen
-
Barboulot Pinot noir
Deze heerlijke Pinot Noir van Maison Barboulot heeft typische aroma's van frambozen en kersen en heeft een opvallend subtiel en zacht mondgevoel. Daarnaast geflankeerd door aangename zuren, lekker wat vanille en een zijdezachte afdronk.Een hele plezierige rode wijn voor ieder moment, heerlijk in combinatie met varkensvlees, gevogelte of zachte witte kazen. De wijngaarden van Maison Barboulot vind je in de beroemde Languedoc. Maison Barboulot maakt jonge, fruitige en toegankelijke wijnen. Hoewel de Languedoc hete zomers kent, zorgen de aanwezigheid van de Middellandse Zee en meer zuidelijk de Pyreneeën voor de nodige verkoeling van de wijngaarden. Mede hierdoor behouden de wijnen hun frisse zuren en fruitige aroma's. Zeker voor pinot noir is dit van essentieel belang.
-
Les Bertholets Grenache Syrah Mourvèdre Grande Reserve 2023
Les Bertholets Grande Réserve GSM 2023 is een echte krachtpatser uit Zuid-Frankrijk. Deze wijn, gemaakt van het beroemde GSM-trio – Grenache, Syrah en Mourvèdre – komt in je glas met een diepe, robijnrode kleur en een intens aroma van rijp fruit en subtiele kruiden. Hij is rijk en elegant, met een soepele structuur en een indrukwekkende, lange afdronk die je direct in vervoering brengt.Dankzij zijn aromatische karakter gaat deze wijn perfect samen met gegrild vlees, wildgerechten en een smakelijke kaasplank. Of je nu een gezellig diner organiseert of gewoon zin hebt in een borrel met vrienden, Les Bertholets GSM zorgt voor een synergetisch smaakeffect dat elke maaltijd extra speciaal maakt.
-
Marqués de Cáseres, crianza rioja 2017
Deze heerlijke rode wijn is gemaakt van Tempranillo, Garnacha en een beetje Graciano. Door het warme klimaat in de Rioja en het karakter wat deze wijn verdiend, is de oogst voor de druiven altijd laat in het seizoen. Zo hebben de druiven de meeste kans op de beste ontwikkeling. Hij wordt modern gemaakt, met niet alleen een aangename houtrijping, maar ligt er ook veel accent op het fruit. De belangrijkste druif voor deze blend is de Tempranillo (85 procent). Hierdoor krijgt de wijn zijn fijne en subtiele karakter. Garnache zorgt voor een mooie rondeur en tot slot zorgt de Graciano voor peperigheid en wat frisse zuren. Door de hoge ligging in Rioja Alta profiteert Marqués de Cáceres van een relatief koel microklimaat, wat resulteert in Tempranillo en Viura van hoge kwaliteit. Na de fermentatie mag deze heerlijke rode wijn van Marques de Caceres, zoals voor een Crianza wijn ook is voorgeschreven twaalf maanden rijpen op eikenhouten vaten. Hierna wordt deze Crianza gebotteld en ondergaat ook nog een fles rijping van twaalf maanden. Pas vanaf dit moment is de wijn klaar om de wijde wereld in te gaan. De kleur van de Marques de Caceres Crianza is diep donker rood. De geur is echt Rioja. Mooie houttonen die worden afgewisseld met vanille, rijp rood en zwart fruit, tabak en een beetje leer. De smaak is elegant en aangenaam met een mooie bite. De nuances van vanille in combinatie met het zwarte fruit maken deze wijn tot een moderne Rioja sensatie! De afdronk is vol, lang en fluweelzacht. Fantastisch bij rundvlees, lam en gevogelte.
-
Amicone, cantine di ora
Amicone/Amicale is een volle wijn, gemaakt van o.a. Corvina, Molinara en Rondinella. De druiven worden gedurende 120 dagen ingedroogd in kleine kistjes, waardoor de concentratie van het sap enorm toeneemt. Na vinificatie krijgt de jonge wijn enkele maanden rijping op eikenhout. De blend is karakteristiek voor de rode wijnen uit deze streek en er is een duidelijke verwantschap met de Amarone stijl.. De Amicone heeft veel rood fruit aroma.
-
Primitivo di Manduria, Brunilde di menzione
Deze aromatische en volle rode wijn groeit in Puglia, diep in het zuiden van Italië aan de zuidkust van het schiereiland Salento. De DOC-regio is vernoemd naar de stad Manduria. De Feniciërs verbouwden hier al wijn in het warme, droge klimaat. Het ras Primitivo heeft zich goed aangepast aan de omstandigheden en levert een diepgekleurde, violetrode wijn op. Het aroma doet denken aan rijp rood fruit, aangevuld met diverse kruiden. In de mond verrast het met zijn volle body en fluweelzachte tannines, die worden ondersteund door een subtiele barrique-noot. Brunilde di Menzione Primitivo di Manduria DOC heeft ongeveer 4 maanden in barriques doorgebracht om het af te ronden. Het is perfect in combinatie met gegrild vlees en stoofgerechten.
-
Ripassa della Valpolicella
Zenato Ripassa della Valpolicella is gemaakt van Corvina, Rondinella en Oseleta druiven. De Ripassa is het kleine broertje van het vlaggenschip van de streek, de Amarone. Amarone krijgt zijn enorme concentratie door de druiven te laten indrogen. Voor Ripassa gebruikt men een deel van deze most en een deel vers geoogste 'gewone' Valpolicella, dit laat men dan samen opnieuw vergisten waarna de wijn nog 18 tot 24 maanden op houten vaten verder rijpt. Zenato Ripassa della Valpolicella Ripasso Superiore heeft een mooie, diepe robijnrode kleur en een intense en elegante smaken van pruimen, mokka, gekonfijte vijgen, zoete specerijen en een vleugje cacao. Mooie balans en fluweelzacht met een mooie structuur.
-
Cantovera 9
Tempranillo (Ribera del Duero) zoals je het wilt: krachtig, vol en heerlijk gekruid. Deze wijn heeft niet alleen een goede structuur, maar biedt ook een zijdezachte afdronk waarin je hints van cacao en diverse kruiden kunt proeven. Bovendien komen de complexe aroma's en smaken van deze wijn tot hun recht bij elke slok, waardoor je telkens weer opnieuw kunt genieten van de rijke, gelaagde ervaring die deze uitzonderlijke wijn biedt. Het is een perfecte keuze voor zowel fijnproevers als liefhebbers van goede wijnen die op zoek zijn naar een authentieke smaakbeleving uit deze prestigieuze wijnregio.